Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Για 2.500 χρόνια, το “δάκρυ της Χίου”, όπως είναι γνωστή η ρητίνη που παράγουν τα μαστιχόδεντρα της νότιας Χίου, έδινε «δάκρυα» ευχαρίστησης στους ανθρώπους που το δοκίμαζαν.

Ένας οραματιστής παραγωγός, αφοσιώθηκε στην ιδέα να δημιουργήσει ένα μέλι – κρέμα, ενώνοντας δύο εξαιρετικά προϊόντα: το εξαιρετικό μέλι από αγριολούλουδα και βότανα της Β. Ελλάδας, με τους προσεκτικά επιλεγμένους, ξηρούς, αρωματικούς κρυστάλλους της Μαστίχας Χίου.

Τα δώρα της φύσης

Το μέλι Μελίνα, είναι ένα ξεχωριστό μέλι – κρέμα που φέρει τη γνώση και το μεράκι αιώνων. Είναι αποτέλεσμα του προσεκτικού συνδυασμού δύο ιστορικών προϊόντων της Ελλάδας: Μέλι και Μαστίχα Χίου.

Είναι το πάντρεμα του πατροπαράδοτου σεβασμού στα δώρα της φύσης με τον κόσμο των καινοτόμων ιδεών, την παραγωγή και διάθεση ενός νέου προϊόντος υψηλής διατροφικής αξίας, εντυπωσιακά εύγευστου αλλά και ωφέλιμου για την υγεία. Ενός βραβευμένου προϊόντος που ταξιδεύει τα δώρα της ελληνικής φύσης εκτός συνόρων.

Βραβεία, αναγνώριση& οφέλη για την υγεία

Σήμερα, το μέλι – κρέμα Μελίνα, είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και βραβευμένο μέλι.  Προϊόν μιας ισορροπημένης, εκλεπτυσμένης συνταγής που συγκεντρώνει τα οφέλη από νέκταρ, αγριολούλουδα και βοτάνων του βουνού σε συνδυασμό με το μελίτωμα των πευκοδασών με τη Μαστίχα Χίου.

Το μέλι είναι ένα από τα μεγαλύτερα φάρμακα της φύσης, σύμφωνα με τον Ιπποκράτη. Αλλά τα εξαιρετικά πλεονεκτήματα για την υγεία που το μέλι Μελίνα έχει να προσφέρει, μπορούν εύκολα να εντοπιστούν και στη διατροφική αξία που έχει η Μαστίχα για τον άνθρωπο: είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ενώ παράλληλα, προλαμβάνει και θεραπεύει πεπτικά προβλημάτα, οισοφαγίτιδες, βοηθάει στην πρόληψη του κρυολογήματος, ενώ είναι αποδεδειγμένα τα οφέλη της στην υγεία της στοματικής κοιλότητας.

Τέλεια ισορροπία,απόλυτη γεύση!

Η κρεμώδης, αγνή, βελούδινη υφή του Μέλι Μελίνα, αιχμαλωτίζει τα πλούσια αρώματα της ελληνικής φύσης, σε ισορροπία με την έντονη, αναζωογονητική γεύση της Μαστίχας Χίου – που για αιώνες άξιζε το βάρος της σε χρυσό.

Το μέλι – κρέμα Μελίνα είναι  φυσικό προϊόν εντελώς ανεπεξέργαστο, δίνει εκτός από ενέργεια ένα πλήθος θρεπτικών ουσιών, ενώ η χρήση του σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική περνάει τις συνταγές σε ένα άλλο επίπεδο ποιότητας και γεύσης.

Αμέτρητες χρήσεις,μία μοναδική γεύση

Το μέλι Μελίνα περικλύει μια εκθαμβωτική παλέτα αρωμάτων, που ιδανικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γκουρμέ πιάτα, ζαχαροπλαστική,
ως συνοδευτικό σε φρούτα, παγωτά, σάλτσες, επιδόρπια ή ακόμη και ως μοναδικό γλυκαντικό σε ρόφημα βοτάνων, τσάι ή καφέ φίλτρου.

Στο blog μας θα βρείτε συνταγές με βασικό συστατικό το Μέλι Μελίνα, τις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε!