Πίτα αχλαδιού με κρέμα μελιού Melina

Σερβίρεται ζεστό με τυρί brie. Αυτή η χωριάτικη τάρτα με μέλι και αχλάδι, είναι μια παραλλαγή της παραδοσιακής αμερικάνικης μηλόπιτας.


Μερίδες: 4-6 
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 35-40 λεπτά


Υλικά

  • · Κρούστα για πίτα 23 εκατοστών
  • · 3 ώριμα αχλάδια, κομμένα σε φέτες
  • · 4 κουταλιές Μέλι Μελίνα, συν επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας για πασπάλισμα
  • · 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • · 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • · 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • · 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • · Το τυρί Brie για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 C. Ανοίξτε ομοιόμορφα την κρούστα της πίτας κυκλικά πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε το στο ταψί. Σε ένα μπολ, χτυπήστε απαλά τα αχλάδια, το μέλι, την κανέλα με το αλεύρι και αλάτι. Τοποθετήστε τα επικαλυμμένα αχλάδια σε κυκλικό μοτίβο στο κέντρο της πίτας, αφήνοντας στα άκρα άκρο περίπου 10 εκατοστά πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος που έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο.

Διπλώστε τις άκρες της ζύμης σε κύκλο, αφήνοντας ένα άνοιγμα στο κέντρο περίπου 10 εκατοστών. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η ζύμη. Ψύξτε λίγο με το υπόλοιπο μέλι. Σερβίρετε ζεστό με τυρί Brie.